Дивовижні вояжі буковинських владників та тяжка доля фаворитки Мунтяна

Рік Мавпи почався для Буковини важко. Політичні скандали та ігрища, румунські паспорти у псевдопатріотів із «Батьківщини», Жижяно-Гапони і контрабандисти в незвичній ролі захисників румунського населення, блокування доріг, викрутаси Прядка-корупціонера. Всього і не перелічиш. А влада замість того, щоб вирішувати ті проблеми робить як завжди – забиває голову в пісок і робить вигляд, що все контролює.

Вчора губернатор Фищук терміново до столиці поїхав. Начебто для піклування про область. А для чого насправді не сказав навіть найближчим радникам. А воно і зрозуміло, бо боїться, що краянам стане відомо те про, що добре знають у будинку із левами. Має сьогодні в Києві зліт Аграрної партії відбуватися має на тому збіговиську бути і Василь Козак, який останнім часом тяжко Фищуком незадоволений, бо той ніяк не хоче призначити зручного усладівському феодалу голову Сокирянської адміністрації. Подейкують, що так званим «Хотинським віче» із перекриттям доріг керувала вправна рука Козака. А ще кажуть, що спинятися він не збирається. Тому Фищук і кинув область, щоб в тихенькому ресторані десь на Подолі домовлятися із Козаком, аби той не розхитував владне крісло під губернатором. Воно й без того на одній ніжці тримається. А може хоче пан Фищук вкотре партію змінити і замість «фронтових» приміряти на себе «аграрні» одежі? Правда чи ні, то час покаже, але поведінка губернатора свідчить, що він готовий вчепитися за будь-яку соломинку, яка допоможе йому вибратися із ями неприємностей.

Не одному Фищуку у Києві медом помащено. Минулого тижня разом із студентами Прядка пікетував приміщення Верховної Ради вічний ідеологічний борець із режимом, свободівець Віталій Мельничук. Його прес-служба навіть штири тексти вродила про те, як він від імені партії захищав права несправедливо ображених студентів та самого Володимира Прядка. Щоправда забула вказати прес-служба, що їздив Мельничук не за свої гроші, а за кошти платників податків. Бо як заступник голови облради оформив собі службове відрядження, під час якого вирішував дрібні партійні інтереси.

Та найбільшим сюрпризом стала поїздка голови облради Івана Мунтяна до Вашингтона. Хвалився Іван Миколайович, що снідав із самим Бараком Обамою, що зустрічався із американськими генералами. Не забував він робити селфі-фото на фоні самої Юльки Тимошенко та представників Держдепу. Весь той фестиваль активно показувала прес-служба «Батьківщини». Але як і колеги зі «Свободи» забули вони вповісти про те, а хто з облрадою керував поки Іван по за океанам їздив. Хоча може не забули, а вирішили тактовно змовчати. А мовчати є про що.

Апарат облради гуде, як потривожений вулик і той гул вже до дійшов до широкого загалу. Пікантну ситуацію маємо – обласною радою у відсутність Мунтяна керувала його фаворитка Альона Гливко. Та сама Гливко, яка є власницею румунського паспорта. Мала б вона більше розуму, то сиділа б тихенько і не давала політичним опонентам приводу для чергової порції звинувачень. Але ж ні! Жадоба влади і марнославство служать їй погану службу. Обурені дівчата з апарату облради жаліються, що кожного ранку Альона Георгіївна всідалася в кабінеті голови і викликала до себе працівників, вимагала від них звітів, нарізала задачі, сварила за їх начебто погане виконання. І це при живих заступниках! А Інга Маковецька та Віталій Мельничук наче води в рот набрали. Воно і зрозуміло – їм ніколи такими дрібницями перейматися. Проблеми громади почекають, бо є важливіші партійні інтереси.

Отож, поки очільники Буковини лиш за свою вовну дбають не буде з них толку. І користі не буде для буковинської громади.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте